Online mozizás a kanapéról

Az online filmek lehetővé teszik, hogy bárki, aki csak szeretne otthon, kényelmesen mozizni, akkor ezt teljesen nyugodtan meg is tehesse. Több olyan oldal is található az interneten, melyek ezeket a lehetőségeket kínálják számunkra.

A választék, mind a weboldalak tekintetében, mind a filmek kínálatában igen széles, ezért is érdemes először alaposan átnézegetni, átolvasgatni az éppen aktuális oldalt, amire rátaláltunk. Az online filmeket ajánló internetes cégek legtöbbje szerencsére ingyenes, és bátran szörfözgethetünk az éppen aktuális filmkínálati palettán, de ahogy más helyeken is, azért itt is ajánlatos elolvasni az esetleges kisbetűs részeket is. Jobb, ha időt szánunk az ilyesmire, minthogy a későbbiekben nem éppen kellemes meglepetés érjen minket.

Persze java részt nem is kérnek semmilyen fizetést a filmekért cserébe, inkább egy fajta barter az, amit igényel, hogy ne csak mi élvezhessük a letöltött, megnézett filmet, hanem ugyanúgy mások is hozzá juthassanak a keresett kedvenchez. Ezért csupán csak azt kell tennünk, hogy mi magunk is töltünk fel egy-egy filmet az online oldalakra, így maximálisan kölcsönös lesz az adok – kapok, és mindig arányos lesz, a bárki számára elérhető filmek anyag mennyisége is. Kedvünkre mazsolázhatunk régi és új, vagy akár premier filmek között, de érdemes tényleg szem előtt tartanunk azt a tényt, hogy a különféle online filmeket kínáló oldalak is már szelektálódtak annyira, hogy a különböző film kategóriákra specializálódva, csak az éppen számukra/számunkra kedves filmeket tartalmazzák és nincsenek össze vegyítve a különféle műfajok.

Ez azért is jó, mert ha már ismerjük ezeket a megfelelő oldalakat, könnyebben találunk rá az éppen megnézni vágyott filmre, filmekre, nem kell azzal tölteni az időnket, hogy keresgéljünk, esetleg hasonló címmel ellátott, de teljesen más jellegű filmre bukkanjunk.

Nagyban megkönnyítik az online filmek közötti keresgélésünket, ezáltal szinte azonnal kezdődhet a mozi, miután kitaláltuk, hogy melyik klasszikust, krimit vagy éppen akciófilmet szeretnénk végig ülni otthonunkban, kényelmesen, zavartalanul.

Tény, hogy a mai mozi élményeket kínáló imaxek mellett az otthoni, online filmnézés nem veheti fel a versenyt, de akinek igényét kielégíti ez a fajta filmezési forma,mindenképpen továbbra is ragaszkodni fog ahhoz, hogy bármikor találjon kedvére való néznivalót ezeken az internetes oldalakon.

Ezért is elég nagy a valószínűsége annak, hogy igazán konkurensei nem lesznek egymásnak, mindkét filmnézési szokás teljességgel meg fog tudni maradni a köztudatban és ez által örök terük marad egymással szemben is.

Arról ugye nem is beszélve, hogy egy mozijegy ára ma már igencsak magas és nem mindenki számára megfizethető, különösen, ha egy egész családról beszélünk.

Tény, hogy az online filmnézés nem ad olyan minőségi élményt, mint egy három, vagy négydimenziós vetítés, de biztosan több pénz marad kólára és pattogatott kukoricára. Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy az otthon megnézett filmet bármikor, bármilyen alkalommal szintén ingyen és bérmentve nézhetjük meg újra és újra, akár százszor is.

Ahogy a széles online filmválaszték is egyre csak bővül, és ha nem is azonnal, de elég gyorsan a mozikban vetített premier filmek is felkerülnek ezekre a listákra, így szintén hátra dőlhetünk a kanapénkon és meghívhatjuk barátainkat is egy sörözős, szendvicsezős ingyen mozizásra.

Akárhogy is nézzük, mindenképpen hasznos és teljességgel kihasználható az online filmek letöltése, akkor is, amennyiben nekünk magunknak is kell vissza töltetünk, de az még ebben az esetben sem kerül pénzünkbe, tehát feltétlenül előnyös üzlet számunkra.