Szórakozás kategória bejegyzései

Kényelmes, olcsó: nézz filmet fotelből!

Az online megnézhető filmekről szóló web oldalak általában szinte mindegyike ingyenes, tehát valóságos, pénzbeli fizetésre egyáltalán nincs szükség. Ezért természetesen egy nagyon jó koncepció, mivel éppen azért használják sokan, mert igazi moziba nem igen tudnak eljutni, pontosan a nehéz, anyagi körülményeik miatt. De, ha internethasználtra telik, akkor nagyon szívesen veszik igénybe azokat az oldalakat, ahol akármilyen filmeket online nézhetnek meg.

Proposition fil

Itt leginkább csak annyit kér viszonzásul egy-egy úgymond szolgáltató, hogy miután megnéztünk bármennyi filmet is, vegyük a fáradtságot arra, hogy visszatöltsük, mert akkor így mindig, mindenki megnézheti azt a filmet, amit éppen kiválasztott. A filmek online oldalak szinte kivétel nélkül mind erre specializálódtak, ettől tudnak működni, ettől van az, hogy akár az éppen, moziban, imaxben futó legújabb filmeket is fel tudják kínálni az online film kedvelőknek.

Több ezer sorozat, régi film, animáció, sci-fi, dráma és dokumentumfilm közül lehet válogatni, valószínűleg nincs olyan ember, aki ne akadna rá olyasmire, ami igazán kedvére való, ami leköti a figyelmét, amitől jobb kedvre derül, hiszen az online film oldalaknak ez az elsődleges küldtetése a külvilág számára. Előfordul az is, hogy éppen egy olyan közvetítést kínál egy-egy oldal, ami az aznapi, mozirajongók által hőn várt film bemutatójáról készült közvetítést közvetíti.

De vannak a díj átadókról készült műsorok is a filmek között, és akár belekukkanthatunk a félkész werk filmekbe is, hiszen a filmek online ezt is tartalmazza, mi több, van, hogy első kézből juthatunk olyan filmes körökbeli, belső információkhoz, amit kizárólag egy ilyen online filmek oldal tud csak megszerezni.

Egy szó, mint száz, érdemes több olyan web oldalt felkeresnünk, ahol online filmeket nézegethetünk, mert sosem tudhatjuk, mekkora kincsre lelhetünk az adott oldalon, mivel mindegyik igyekszik a maximumot kihozni az adott lehetőségekből, így mindegyikük próbál túllicitálni kínálatban a konkurens online film oldalakon.

Ez, a kívülálló, illetve filmbarát néző számára csak is jó, hiszen a háttérben dúló úgymond, idézőjeles harcokból szinte semmit sem vesz észre, tehát csak is a dolog jó oldala jut el hozzá, amiből saját kényelmére fog tudni profitálni. Köszönjük, hogy itt is előtérben vagyunk helyezve, mivel amúgy is nehéz a választás, hogy hol nézzünk filmeket online.

Amikor éppen nem találunk abszolúte olyan filmet, amit mondjuk még szinte senki nem láthatott – mert hát ilyen is akad néha, bár nem túl sűrűn-, akkor szívesen megyünk vissza az időben, és nézünk olyan szívünknek kedves, romantikus, és sajnálatos módon elfeledett filmeket, amik maximálisan kielégítik az online filmnézésre vonatkozó igényünket. Jó dolog ez a fajta kikapcsolódási forma, nem csak, mert anyailag tuti jobban járunk, hanem mert ha éppen kedvük szottyan olyan filmet megnézni, amit sehol máshol már nem találhatunk meg, a filmek online web oldalon egészen biztosan rá fogunk akadni!

Hiszen ezért, miattunk jöttek létre és alakultak meg ezek a kis filmkedvelő, filmekhez értő teamek, hogy nekünk már csak annyi legyen a dolgunk erre nézve, hogy kitaláljuk és megkeressük azt az alkotást, amire éppen kíváncsiak vagyunk, amit talán már nagyon régen láttunk, vagy irtóra szeretnénk megmutatni a családunknak, barátainknak az otthonunk kényelmébe, kólával, sörrel és egy raklapnyi rágcsálni valóval.

Még ekkor is jóval olcsóbban jövünk ki, mint egy sima, egyszemélyes mozi jeggyel. És a társaságot mi magunk választjuk meg! Abszolúte nem elhanyagolandó szempont!

Online filmek mindenkinek

Az online filmnézési szokás, szerencsére igen elterjedt és közkedvelt formája a filmek nézésének, hiszen nem csak, hogy ingyenes és legtöbb esetben még regisztrációmentes is, de szinte azonnal fent vannak a premier filmek is az aktuális oldalakon.

Tény, hogy a bemutató utáni közvetlen időszakban még nem a legjobb minőségben, hiszen általában amatőr kamerás felvételek, és a nagy mozi összes zaja is hallható, de a későbbiekben már szinte olyan szuper kiadásban, hogy simán élvezhetővé teszi azok számára, akik szívesen nézik a filmeket online.

A különböző kategóriák rettentően széles kínálattal rendelkeznek, bármi megtalálható azoknak, akik szeretnek mazsolázgatni, szörfölgetni a filmek között, akármilyen témában is keresnek kedvükre való filmet. Megtalálhatóak a vígjátékok, művészfilmek, krimik, akció és horror filmek, háborús alkotások és mesék, feliratosak, eredeti nyelvűek, színesek, fekete-fehérek, vagyis minden szinten, szinte minden. Épp ahogy Gombóc Artúrnak is a csokoládé.

Ki ne emlékezne rá, egy jópofa, kövér, totálisan édes szájú madár, aki amúgy a mienk, hiszen magyar rajzfilm, és ez is fellelhető az online filmek weboldalán. De nem csak ő és nem csak ez a rajzfilm van a filmek között, mivel amennyiben egy ténylegesen igényes ajánlói oldalra találunk, akkor szinte nincs is olyan film, amit meg ne találhatnánk, és ne élvezhetnénk kedvünkre, mivel éppen ezért lettek a filmek online feltéve a világ hálóra.

Sőt, ki merem jelenti, majdnem száz százalékos biztonsággal, hogy olyan filmekre és alkotásokra is rálelhetünk, amiket talán már rég elfeledtünk, szégyenünkre legyen mondva, de ennek ellenére, akkora örömet okoz a  megnézésük, hogy valóban kellemetlenül is érezhetjük magunkat a  gyarlóságunkért.  Olyan remekművek is elő tudnak kerülni, melyek ténylegesen és kizárólag csakis az interneten keresztül, mint online film nézhetőek, tölthetőek le.

Ezek amúgy egy külön kaszt, de igen sokan vannak, akik kedvelik az ilyen jellegű filmeket online, és talán moziba meg sem akarnák nézni, mivel éppenséggel a hangulata, témája az, ami megkívánja, hogy kizárólag ilyen formában lehessen megnézni és élvezni magát a filmet.

A filmek online, amúgy is nagyon széles réteget képesek maguk köré vonzani, és itt nem csak a lusta embercsoportokat kell érteni, hanem akár a kispénzűeket, lakáshoz kötötteket, vagy bármilyen más, hasonló okból e módot élvező társaságot, akiknek igen nagy hasznukra van, hogy otthonuk kényelméből nézhessenek filmeket online. Vannak olyan oldalak, hol nem csak, hogy a premier filmeket lehet szinte a bemutatással egy időben megnézni, de valóban heti rendszerességgel bővül és frissül a kínálatuk.

Érdemes tehát alaposan körüljárni az adott oldalakat, ahol bármilyen filmet online nézhetünk meg, teljesen ingyen és bérmentve, talán csak annyi megkötéssel, hogy miután végeztünk az aktuális filmmel, mi magunk is legyünk kedvesek visszatölteni azt, hogy más, hasonló kaliberű filmbarát is élvezhesse és elérhesse a megnézni kívánt filmet. Ez senki számára nem lehet túlságosan megterhelő, és megvalósíthatatlan procedúra, pláne ha ezzel saját magunk további aktív filmnézése segíthető elő az online oldalakon.

Nos, a filmek online oldalak éppen arra hivatottak, hogy kielégítsék azokat az embereket, filmbarátokat, akik szívesen osztják meg egymással, azt, amijük van.  Illetve olyan kis filmkészítő, amatőr csoportok is megmutathatják tudásukat, akik talán még nem biztos, hogy elérték a  Metro Goldwin Mayer szintet, de nekünk így is tudnak néhány kellemes vagy akár meglepő pillanatot szerezni elkészült alkotásukkal, amiket pedig mi online nézhetünk meg és válhatunk kritikussá.

Filmnézés, mint terápia?

Az online film szó önmagában egy igen sok mindent takaró fogalom, meghatározás, szinonima. Éppen ezért érdemes tudni, hogy a film szó az egy főnév, az on-line pedig egy a rendszerhez, hálózathoz közvetlenül kapcsolódó információ és adat cserélő- közvetítő eljárást foglal magában. Ez általában egy számítógépes világhálózatban történő használati mód, ami élő, elérhető kapcsolati módot is jelent egyben.

Nos, ma már számtalan ilyen internetes közösség van jelen szerte a világban, illetve értelemszerűen a világhálón. Ha bármikor is kedvünk szottyan egy kis mozizásra otthon a négy fal között, egy szál alsónadrágban, akkor is bátran keressünk rá valamelyik online filmajánló web oldalra és merüljünk el a nem mindennapi, rendkívül széleskörű és bőséges kínálatban.

Teljesen biztosan ráakadunk olyan, akár rég elfeledett alkotásokra is, hogy talán nem is egy film lesz az aznapi penzum, hanem azon nyomban többet is meg kívánunk nézni, már amennyiben időnk azt megengedi. De, ha már egyszer megtaláltuk a kedvünkre való internetes weboldalt, ahol a kedvenc online filmjeinket nézegethetjük, akkor onnantól kezdve bármikor, a nap 24 órájában újra és újra a televízió készülékünk elé csüccsenhetünk, hideg sörrel és pizzával. Leginkább ezen okok miatt találták ki ezeket a szabadidős oldalakat, illetve nem mellesleg a mai mozijegy árak figyelembevétele végett, hiszen amíg az online filmeket otthon, akárhányszor, akárhányan is nézzük, addig egy jegy ára akár sok doboz sör, vagy kóla árával vetekszik.

Ennek okán sajnos egyre több család nem engedheti meg magának a családi mozizást, mivel a mai fizetések szinte egyáltalán nincsenek arányban a jegyárakkal. Tehát, nevezhetjük az online filmezést akár egyfajta kényszermegoldásnak is , de meg is köszönhetjük a feltöltőknek, hogy részben egy hiányt küszöböltek ki azok számára, akiknek egy kellemesebb mozi élményre nem igen van anyagi lehetőségük. És akkor még nem tettünk említést azokról, akik sajnálatos módon, valamilyen oknál fogva, akár egészségügyi problémák miatt, vagy egyéb okokból kifolyólag nem juthatnak, nem tudnak eljutni egy moziba sem. Viszont a filmnézés, még akár terápiás célzattal is hasznos lehet bizonyos emberek számára, ergo: az online filmezés az otthonába viszi a gyógyulás ezen formáját.

Értelemszerűen ezért vannak a különféle kategóriák, hogy úgy lehessen böngészgetni a kínálatból, hogy ne kelljen arra figyelnünk, hogy éppen melyik stílust képviseli az adott alkotás, hanem az érdeklődési körünknek megfelelő csomagban tudunk szinte azonnal rátalálni a leginkább kedvünkre való házimozira. Többszörösen hasznos tehát egy ilyen jellegű online film oldal, mivel mind a hangulatunka, mind a pénztárcánkat is szinte egyetlen pillanat alatt azonnali pozitív hatást gyakorol. No, és hát lássuk be, egyik sem elhanyagolandó szempont a mai, rohanó, stresszel teli hétköznapokban. Ameddig a filmeket nézzük, önfeledten mozizunk, addig sem kell törődnünk, még ha csak átmenetileg is, azokkal a gondokkal, amik miatt éppen az online filmnézést választottuk, hogy egy kis időre legalább, de ki tudjunk kapcsolódni, és ez által kizárhassuk azt a fajta külvilágot, amire éppen nem vagyunk nyitottak.

Olyan szintű problémamegoldó is lehet egy-egy film megnézése, hogy utána jóval könnyebben állunk ismét azon feladtunk elé, ami addig csak nyűgként volt jelen a napunkban, életünkben. Élvezzük tehát az online filmeket saját otthonunkban, akár egyedül vagy családunkkal, esetleg a barátainkkal, és ameddig filmezünk, tényleg zárjuk ki a való világot, a hétköznapi kellemetlenségeket, és töltődjünk fel.

Online mozizás a kanapéról

Az online filmek lehetővé teszik, hogy bárki, aki csak szeretne otthon, kényelmesen mozizni, akkor ezt teljesen nyugodtan meg is tehesse. Több olyan oldal is található az interneten, melyek ezeket a lehetőségeket kínálják számunkra.

A választék, mind a weboldalak tekintetében, mind a filmek kínálatában igen széles, ezért is érdemes először alaposan átnézegetni, átolvasgatni az éppen aktuális oldalt, amire rátaláltunk. Az online filmeket ajánló internetes cégek legtöbbje szerencsére ingyenes, és bátran szörfözgethetünk az éppen aktuális filmkínálati palettán, de ahogy más helyeken is, azért itt is ajánlatos elolvasni az esetleges kisbetűs részeket is. Jobb, ha időt szánunk az ilyesmire, minthogy a későbbiekben nem éppen kellemes meglepetés érjen minket.

Persze java részt nem is kérnek semmilyen fizetést a filmekért cserébe, inkább egy fajta barter az, amit igényel, hogy ne csak mi élvezhessük a letöltött, megnézett filmet, hanem ugyanúgy mások is hozzá juthassanak a keresett kedvenchez. Ezért csupán csak azt kell tennünk, hogy mi magunk is töltünk fel egy-egy filmet az online oldalakra, így maximálisan kölcsönös lesz az adok – kapok, és mindig arányos lesz, a bárki számára elérhető filmek anyag mennyisége is. Kedvünkre mazsolázhatunk régi és új, vagy akár premier filmek között, de érdemes tényleg szem előtt tartanunk azt a tényt, hogy a különféle online filmeket kínáló oldalak is már szelektálódtak annyira, hogy a különböző film kategóriákra specializálódva, csak az éppen számukra/számunkra kedves filmeket tartalmazzák és nincsenek össze vegyítve a különféle műfajok.

Ez azért is jó, mert ha már ismerjük ezeket a megfelelő oldalakat, könnyebben találunk rá az éppen megnézni vágyott filmre, filmekre, nem kell azzal tölteni az időnket, hogy keresgéljünk, esetleg hasonló címmel ellátott, de teljesen más jellegű filmre bukkanjunk.

Nagyban megkönnyítik az online filmek közötti keresgélésünket, ezáltal szinte azonnal kezdődhet a mozi, miután kitaláltuk, hogy melyik klasszikust, krimit vagy éppen akciófilmet szeretnénk végig ülni otthonunkban, kényelmesen, zavartalanul.

Tény, hogy a mai mozi élményeket kínáló imaxek mellett az otthoni, online filmnézés nem veheti fel a versenyt, de akinek igényét kielégíti ez a fajta filmezési forma,mindenképpen továbbra is ragaszkodni fog ahhoz, hogy bármikor találjon kedvére való néznivalót ezeken az internetes oldalakon.

Ezért is elég nagy a valószínűsége annak, hogy igazán konkurensei nem lesznek egymásnak, mindkét filmnézési szokás teljességgel meg fog tudni maradni a köztudatban és ez által örök terük marad egymással szemben is.

Arról ugye nem is beszélve, hogy egy mozijegy ára ma már igencsak magas és nem mindenki számára megfizethető, különösen, ha egy egész családról beszélünk.

Tény, hogy az online filmnézés nem ad olyan minőségi élményt, mint egy három, vagy négydimenziós vetítés, de biztosan több pénz marad kólára és pattogatott kukoricára. Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy az otthon megnézett filmet bármikor, bármilyen alkalommal szintén ingyen és bérmentve nézhetjük meg újra és újra, akár százszor is.

Ahogy a széles online filmválaszték is egyre csak bővül, és ha nem is azonnal, de elég gyorsan a mozikban vetített premier filmek is felkerülnek ezekre a listákra, így szintén hátra dőlhetünk a kanapénkon és meghívhatjuk barátainkat is egy sörözős, szendvicsezős ingyen mozizásra.

Akárhogy is nézzük, mindenképpen hasznos és teljességgel kihasználható az online filmek letöltése, akkor is, amennyiben nekünk magunknak is kell vissza töltetünk, de az még ebben az esetben sem kerül pénzünkbe, tehát feltétlenül előnyös üzlet számunkra.