Milyen ékszert viselj egy esküvőn?

Köztudott, hogy egy esküvőn mindig alkalomhoz illően, elegáns ruhában kell megjelenni. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy az alkalmi ruha mellé illik ékszereket is viselni. Természetesen nem mindegy az, hogy az esküvőn részt vevő vendégek milyen ékszer viselése mellett döntenek. Lássuk, hogy milyen ékszert viselj, ha esküvőre vagy hivatalos!

Először is, nagyon fontos, hogy olyan ékszert válassz, amely egyáltalán nem bántja a többi vendég szemét. Ne legyen ízléstelen, vagy túlságosan hivalkodó sem. Fontos, hogy a viselése közben jól érezd magad, az ékszer passzoljon a személyiségedhez, a ruhádhoz, valamint kényelmes is legyen, hiszen valószínűleg táncolnod is kell majd az ünnepségen. Vannak olyan esküvők, ahová külön dresszkód van megadva. Ezeken az eseményeken természetesen a dresszkódnak megfelelő öltözéket kell viselni, így az ékszereidet is eszerint kell megválasztanod, színben és megjelenésben. Amennyiben nincs külön előírt öltözködési minta, úgy az ékszereket az alkalomhoz illő ruhádhoz válaszd meg.

Fontos, hogy ne csak a ruháiddal tükrözd azt, hogy elegánsan vagy felöltözve, hanem az ékszereid is sugározzanak eleganciát és ünnepélyességet. Mindig add meg a tiszteletet az eseménynek az ékszereiddel is, és fontos, hogy soha ne ess túlzásokba. Ne aggass magadra túl nagy, túl feltűnő és túlságosan hivalkodó ékszereket, hiszen nem az a cél, hogy kitűnj a tömegből! Egy elegáns fülbevaló például mindig kitűnő választás a hölgyek számára, hiszen ezzel semmi esetre sem lehet melléfogni. A megjelenést egy jól megválasztott, elegáns fülbevaló remekül fel tudja dobni, illetve igazán nemessé tudja tenni az ékszer viselőjét. A legokosabb dolog az, ha Te is egy visszafogott, pasztell árnyalatú elegáns fülbevalót választasz, hiszen az esküvőkön általában a klasszikusnak mondható pasztellszínek dominálnak.

Még elegánsabbá és elbűvölőbbé tudod tenni a megjelenésedet, ha olyan fülbevalót választasz, amelyben a kövek színe harmonizál a ruhád árnyalatával. Amennyiben az öltözékedhez illik a fülbevalón kívül más ékszer is, úgy azt javasoljuk, hogy válassz karláncot, nyakláncot, sőt akár bokaláncot is a szetted kiegészítésére. Az esküvőkön általában a köves, csillogó nyakláncok viselése is elfogadott, hiszen ezek remekül fel tudják dobni az alkalmi ruhákat. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy az ékszereinknek mindig harmóniát kell sugározniuk. Egy rosszul megválasztott ékszer ugyanis, akár kaotikussá is teheti a megjelenésünket.

Érdemes már az esküvőt megelőző néhány napban érdeklődni a házasulandó pártól azzal kapcsolatban, hogy milyen irányt szeretnének követni az esküvőn való megjelenésben. Amennyiben romantikus hangvételű outfit-et terveznek, úgy illik a vendégeknek is ezt az irányvonalat követni, és e szerint kell megválasztani az öltözéket és az ékszereket is. Kifejezetten igaz ez abban az esetben, ha az esküvőn valamilyen különleges szerepet töltünk be. Amennyiben Te magad leszel az egyik esküvői tanú, a koszorúslány vagy netán a vőfély szerepét töltöd be, úgy mindenképpen alkalmazkodnia kell az öltözékednek és az ékszereidnek, a házasulandó pár megjelenéséhez.

Nem szabad azonban elkövetni azt a hibát, hogy olyan ékszert viselünk, amely élénk, rikító színű. Azt is okosan teszed, ha az óriási méretű gyűrűidet és nyakékeidet inkább otthon felejted. Ne légy híve a túlzott cicomának, ne akarj feltűnést kelteni. Ne feledd, a kevesebb, néha több! Szolid, alkalomhoz illő, elegáns ékszerekkel biztosan nem foghatsz mellé!