Milyen ékszert viselj egy elegáns ruhadarabhoz?

Az ékszerviselésnek vannak bizonyos íratlan szabályai. Míg korábban ezek a szabályok igen szigorúak voltak, addig mára már sokkal megengedőbbek lettek. Jól tükrözi ezt például az is, hogy néhány évvel ezelőtt még oltári nagy baklövést követett el az, aki egy sportcipő viselése mellett gyöngysort tett a nyakába. Ez akkoriban igencsak ízléstelen és nem összeillő párosítás volt.

Milyen ékszert viselj egy elegáns ruhadarabhoz?

Mára azonban ezek a szabályok sokkal engedékenyebbek lettek, így bátran viselhető együtt a gyöngysor és a tornacipő is. Sőt, akár egy egyszerű, fehér póló is bulizós viseletté alakítható, ha ahhoz egy csillogó, feltűnő Swarovski ékszert veszünk fel. Ma tehát már sokkal többféle stílust és viseletet engedhetünk meg magunknak az íratlan szabályok ugyanis, mindezt lehetővé teszik. Lássuk, milyen ékszert illik manapság viselni egy-egy elegáns ruhadarabhoz! Amennyiben elegáns megjelenést szeretnél kölcsönözni magadnak, úgy a ruháidat mindenképpen valamilyen nemesfém ékszerrel kombináld össze.

Bár a nemesfémből készült ékszerek igen borsos árúak, mégis megéri befektetni egy-egy darabba a pénzt, hiszen ezek sokkal elegánsabbak, mint az egyszerű bizsu darabok.

Nem csak emiatt érik meg az árukat a nemesfém ékszerek, hanem azért is, mert sokkal tartósabbak, időtállóabbak, mint a bizsu ékszerek. Napjainkban nem csak az arany és az ezüst ékszerek hódítanak a férfiak és a nők körében, hanem a különleges, orvosi fémből megalkotott darabok is nagyon népszerűek.

Ez utóbbiak előnye továbbá az is, hogy még az érzékeny bőrűek is bátran viselhetik azokat, hiszen semmilyen allergiás reakciót nem okoznak. Egy kis kosztüm mellé semmi esetre sem szabad többféle nemesfém ékszert választani, vagyis soha se keverjük az aranyat, az ezüsttel. Amennyiben valaki mégis keveri a különböző színű ékszereket, úgy igen könnyen keltheti a karácsonyfa kinézetet, és ezt jobb elkerülni egy elegáns rendezvényen. Az elegáns szettekhez leginkább passzoló ékszerek közé sorolhatjuk a gyöngyös karkötőket, hosszú nyakláncokat, apró, köves fülbevalókat, vagy az egyedi, kézműves ékszereket is.

Általánosságban elmondható, hogy a legelegánsabb ékszerek azok a darabok, amelyek tenyésztett vagy igazgyöngyöt tartalmaznak. Fontos, hogy a gyöngyök színe megegyező legyen, ezért, ha csak olyan szettünk van, amelyben különböző színűek a gyöngyök, akkor semmi esetre se viseljük őket együtt egy elegáns ruha mellé. Ékesítsük inkább öltözékünket egy-egy darabbal, külön-külön, így kifinomult és valóban elegáns lehet a megjelenésünk. Az elegáns ruhák esetében fontos megjegyezni azt, hogy sohasem szabad túl sok ékszerrel kiegészíteni az öltözékünket. Az elegáns viseltre ugyanis, nagyon igaz az, hogy a kevesebb, néha több.

A ruha szépségének kiemelésére például, tökéletesen alkalmas és éppen elegendő egyetlen pár fülbevaló és egy nagyobbacska gyűrű. Elegáns viselet mellett jobb, ha elfelejtjük a túlságosan kihívó, feltűnő, élénk színekben pompázó ékszereket. Ahhoz, hogy valóban alkalomhoz illő és elegáns maradhasson a megjelenésünk, semmi esetre sem szabad eltúlozni az ékszerek méretét és mennyiségét sem. Míg műanyag ékszerekből tulajdonképpen bármennyit egymás mellé lehet pakolni, addig ez, az elegáns ékszerek esetében abszolút nem igaz. Fontos, hogy az ékszer illeszkedjen a ruha stílusához, valamint az ékszert viselő személy egyéniségéhez. Fontos, hogy egy elegáns rendezvényen, ne az ékszereink segítségével akarjuk felhívni önmagunkra a figyelmet. A túl sok ékszer ugyanis, sokkal inkább giccsessé teszi a viselőjét, nem pedig alkalomhoz illő megjelenésűvé. Soha ne viselj például minden ujjadon egy-egy, vagy akár több gyűrűt, vagy több pár fülbevalót egyszerre, ha valóban elegánsan szeretnél kinézni.