Hírességek eljegyzése – Milyen eljegyzési ékszert viseltek a sztárok?

Nemrégiben történt meg Almal Almuddin és George Clooney eljegyzése, amely meglepetésként ért mindenkit, hiszen a híres színész nagyon házasságellenes volt korábban. A sikeres és gyönyörű ügyvédnő azonban olyannyira elbűvölte a sztárt, hogy végül Clooney eljegyezte kedvesét. A hír az egész világot bejárta és a sajtósok azonnal az eljegyzési gyűrűt kezdték el fotózni. Az ékszer természetesen meseszép és az ára is igen magas volt. Értesülések szerint, az ékszer egy olyan 7 karátos gyémántot tartalmaz, amelyet bagett-csiszolással készítettek el.

Az értékes gyémánt rögtön okozott is némi problémát a gyönyörű ügyvédnő számára, aki éppen Londonba utazott vissza, az Egyesült Államokból. A vámon ugyanis, egy ekkora értékű ékszert mindenképpen be kell jelenteni, ám ezt Almal Almuddin nem tette meg, ezért igen jelentős pénzösszeget kellett kifizetnie a vámvizsgálat után. Az ügyvédnő valószínűleg ezt nem bánja, hiszen a gyönyörű ékszer kárpótolja őt a bosszúságért cserébe. Nem csupán George Clooney lepte meg kedvesét nagy értékű eljegyzési ékszerrel, hanem Vilmos herceg is, amikor eljegyezte Kate Middletont.

2010 novemberében röppent fel a hír, hogy a szerelmesek eljegyezték egymást. A kamerák előtt történő bejelentés közben, természetesen mindenki szeme Kate Middleton kezére szegeződött, hiszen az eljegyzési gyűrűt az egész világ látni szerette volna. Kate egy kék színben pompázó zafírgyűrűt viselt, amely jól körül volt pakolva gyémántkövekkel is. Egészen pontosan 14 darab apró gyémánt díszítette az ékszert, amely nem megerősített hírek szerint, korábban Vilmos herceg édesanyjáé volt. Az ékszer értékét nagyjából 100 ezer euróra becsülték.

Vajon létezik olyan hölgy, aki egy ilyen gyűrűvel történő lánykérésre nemet mondana? Aligha! Kicsit régebbi történet, ám érdemes megemlíteni Michael Douglas és Catherine Zeta Jones eljegyzését is, hiszen a gyűrű nem csupán csodaszép, hanem roppant értékes is volt. A régies kinézetű ékszert közel két millióért szerezte be Douglas, 1999-ben.

Nem meglepő hát, hogy a boldog menyasszony minden nap büszkén viselve mutogatta az eljegyzési ékszert. A gyűrű 28 apró gyémántkövet tartalmaz, amelyek körbeölelnek egy nagyobb, 10 karátos gyémántot. Vitathatatlanul egy értékes ékszernek számít. Arról, hogy jelenleg hol van ez a gyűrű, napjainkban semmilyen információ nincs. Eme nagy értékű ékszerek mellett érdemes még említést tennünk Jay-Z eljegyzési gyűrűjéről is, amelyet Beyoncénak vásárolt. Az ékszer rendkívül értékes, hiszen ára megközelítőleg 3,7 millió euróra tehető.

A 2008-ban vásárolt ékszer egy 18 karátos gyémántot tartalmaz, így talán ez a gyűrű a legértékesebb, a sztárok által viselt eljegyzési ékszerek közül. A valaha volt legértékesebb ékszer azonban mégsem ez az eljegyzési gyűrű, hanem az Elisabeth Taylor által viselt gyűrű volt. A jelenlegi árfolyam szerint ugyanis, Elisabeth Taylor eljegyzési gyűrűje közel 6,5 millió eurót kóstál, vagyis a legtöbb ember számára elérhetetlen vagyonba került. Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon megéri-e egy ekkora értékű eljegyzési gyűrűt ajándékozni. Attól ugyanis, hogy valaki ennyire értékes ékszert ajándékoz a párjának, az még nem jelent garanciát arra, hogy a szerelem örökké fog tartani. Sokkal olcsóbban is be lehet már szerezni igazán szép, gyémántot tartalmazó eljegyzési gyűrűt, ám sokan nem érik be ezekkel az „egyszerű” darabokkal. A „flanc” sokkal inkább jellemző a sztárokra, hiszen ők ország-világ előtt szeretnék megmutatni azt, hogy ilyen értékes ékszereket is megengedhetnek maguknak.